טיול רכוב באזור ניצנה
אזור מיוחד בארץ.
כפר הנוער בניצנה כולל "קומונה" של נוער העושה שנת שירות לפני הגיוס לצה"ל. בכפר יש פנימייה, קורסים לספורט, מסלולי תמיכה בפליטים מאפריקה, הדרכות לבתי ספר ופעילויות התנדבות שונות. הכניסה לאזור הכפר עצמו מחייבת תיאום מראש.
בצמוד לכפר - גן סולרי - פארק פתוח המכיל דוגמאות שונות לדרכים לניצול קרינת השמש. כניסה לתוך הפארק מחייבת תיאום מראש.
דרומית מהכפר, תל ניצנה - כולל שרידים מרשימים של בית חולים טורקי. למרגלות התל - כנסייה משוחזרת ושני בארות עמוקים. בצמד לתל וממזרח לו, נגמ"ש מימי מלחמת השחרור באתר מסודר, כולל שלט מתכת גדול המתאר את סיפור הקרבות באזור במלחמת השחרור. הכניסה לתל , לכנסייה ולאזור הנגמ"ש פתוחה ואינה מחייבת תשלום.
ממש בצמוד לתל - פסל סביבתי של דני קרוון. שורה של עמודי אבן גבוהים - מתל ניצנה ועד לגבול המערבי כמעט. על כל אבן חרותה המילה "שלום" בשפה אחרת.
כק"מ דרומית מהתל - בוסתן גדול הכולל עצי זית, נשירים, כרם ואפילו עץ תות אחד. הבוסתן מתוחזק ע"י ילדי הכפר החינוכי. המקום מתאים לפיקניקים.
עוד מעט דרומה, מערבה על הכביש המנדטורי לכוון הגבול - "חמוקי ניצנה" אזור די גדול של סלעי קירטון רך ולבן. מרגיש כמו ללכת על הירח. מומלץ לבקר כשהשמש נמוכה.
דרומית לבוסתן , ממזרח לכביש - תחנת רכבת ישנה שבנו הטורקים. מגדל המים לטובת קטרי הקיטור - שלם לגמרי - מהתחנה עצמה נשאר רק קיר אחד.
בדרך חזרה לכוון באר שבע - מומלץ להיכנס לכוון באר מילכה. קצת לפני היישוב - להחנות בצד ימין - ללכת ברגל מזרחה מהכביש - שם יש אזור די גדול של דיונות. אפשר למצוא שלל גדול של בעלי חיים מיוחדים לחול, ללכת אחרי עקבות ולהתגלגל למטה בחול. מומלץ מאוד לבקר לקראת שקיעה. סיור מקצועי בלילה, בעונה "הנכונה" יכול לאפשר למצוא נחשי "עכן" מתחבאים בחול. מז"א עשוי להיות קיצוני חם מאוד בקיץ, בשעות היום וקר מאוד בחורף, בשעות הלילה.
למעט הטיפוס לתל ניצנה - כל ההליכות הן בשטח מישורי ומשך ההליכה תלוי במטייל מכיוון שמתחילים ללכת וחוזרים לרכב. מיוחד, רחוק מהמרכז. "לנקות את הראש".
דרוגי-גולשים
עשיתי שם טיול אופניים לפני
אזור מיוחד. שווה להשקיע טיול