מסעדת מקסיקנה תל אביב
אין הרבה מטבח מקסיקני אמיתי בארץ, ומקסיקנה מאוד עומדת בסטנדרטים אצלי.
המסעדה כולל תבחירה בין פהיטאס, בוריטוס, טאקוס, אנצ'ילדאס, קסדיאס,,מרקים מקסיקניים, וגם קינוחים מקסיקניים מיוחדים כמו ארטיקים טבעיים בטעמים שוקולד-צ'ילי, קוקוס, וכו'.
האווירה במסעדה היא בהתאם, וכוללת מוזיקה ואביזרים כמו סומבררו. חשוב לציין שיש מנות ללא גלוטן! באופן כללי, יש מגוון גדול של בחירה בין מנות צמחוניות, טבעוניות, ובשריות. האוכל הוא אכן אותנטי - החומרי גלם, התיבול, והשילוב של המרכיבים : כל הפלפלים הידועים, רוטב הפריחולס (שעועית), וסלסות. למיטב הבנתי, רוב החומרי גלם של המסעדה מיובאים ממקסיקו.
למי שלא מבין בזה - שלושת המנות שציינתי בהתחלה כוללות טורטיה (בצק שטוח) שממלאים או מגלגלים אותו עם אורז, ירקות, ממרח שעועית, סלסה ועוד. השתיים הבאות כוללות גבינה - מוקרמת או כטוסט. אני אישית יכולה להמליץ על הבוריטו קון פויו (עוף) או קרנה (בשר טחון), על הנאצ'וס שלא סתמיים כמו במסעדות אחרות (אופים אותם לבד), והצי'לי קון קארנה.
החסרונות של המסעדה זה המחירים היקרים מדי בעיניי - מנות עיקריות עולות 60 ש"ח לפחות, ונשארות באזור ה60-70. גודל המנות הוא סביר, אבל לא מצדיק את המחיר.