פסטה מיאה רמת החייל
"פסטה מיאה" החלה את דרכה כמסעדה פשוטה ונעימה ברחוב ווילסון, והפכה עם השנים לשם דבר בין המסעדות האיטלקיות בת"א. בעקבות הפרסום (המוצדק) שקיבל הסניף המקורי, נפתח גם סניף ברמת החי"ל.
בשעות הצהרים המקום פונה, כמו שכניו המרובים, לקהל הסועדים מקרב עובדי המקום. אך גם בערבים ובסופי שבוע מבקרים בו סועדים רבים. למסעדה שתי קומות, ואזור המוקדש למכירת פסטה טרייה.
אחד המאפיינים הייחודיים למקום הוא קלמר הפסטה. זוהי קופסא מחולקת לתאים, המכילה דוגמאות של כל סוגי הפסטה הזמינים במקום באותו ערב. ניתן לשלב את כל אחד מסוגי הפסטה עם כל אחד מהרטבים בתפריט. כמובן שיש רטבים שיותר מתאימים לצורות מסוימות, כך שמומלץ להתייעץ עם המלצר/ית.
מניסיוני, אני ממליצה על רוטב כרישה, פטריות יער, עגבניות שרי ויין לבן, עם פסטה מסוג "חונקי כמרים". אלה אטריות מלופפות ושמנמנות, שהלמו היטב את הרוטב, אם כי אני חושבת שאפשר היה להנות מהן גם בלעדיו. רוטב פומדורה הוא לדעתי קצת פשוט מדי, אבל חובבי/ות הז'אנר ייהנו ממנו. רביולי גבינות היה לדעתי כבד קצת, אבל אולי זו רק המתנזרת-מחלב שבי שמדברת. רוטב עגבניות ופלפלים היה מאכזב קשות, אבל אולי זו היתה נפילה חד פעמית. המנות לא גדולות במיוחד (בעיקר אם לוקחים בחשבון את מחירן, בסביבות 50-60 ₪), אך משביעות.
בסך הכל מדובר בתמורה ראויה למדי לאוכל טעים, שירות טוב (גם אם לא מצטיין) ואווירה רגועה.