יקב יפו
עמק האלה מזוהה עם יקבים משפחתיים קטנים ויקב יפו הוא אחד מהם. יקה יפו נחשב ליחסית ותיק (הוא נוסד ה-1998) במרתף של משפחת צלניקר ובניהולם של משה ואן צלניקר אי שם ביפו (ומכאן מגיע גם שמו של היקב). רק כעבור 10 שנים הוא הועתק לעמק האלה וייצור היין גדל משמעותית - כיום היקב מייצר כ-25000 בקבוקים בשנה.
ביקב יפו מדובר בייצור יין עם תעודות - היינן "המשפחתי" הנוכחי ביקב לא רק אוהב יין, אלא גם למד לייצר יין - סטפן צלניקר, הנחשב לאחד הייננים היצירתיים בישראל, הינו בעל תואר ראשון במדעי הצמח מהפקולטה לחקלאות שברחובות, סיים לימודי ייננות בבון שבצרפת והתמחה כשנה באחד היקבים שבאזור בורדו.
אך עם חשבתם שאין כאן מסורת והסטוריה של עשיית יין, טעיתם - אם המשפחה אן, המגיעה ממשפחה עם הסטוריה של ייצור יין בצרפת, אך הידע שנצבר בלימוד מקצוע היינן, תורם לא פחות ליחודיות היינות ביקב יפו. כאן עושים בכל על מנת לייצר יין ייחודי לאזור עמק האלה וליקב עצמו כי בידול הוא שם המשחק כאשר תחרות כה גדולה כמו זו שבין יקבי הבוטיק בעמק, ולכן הענבים בהם משתמשים לייצור יינות כולם מגיעים בכרמים באיזור, כאשר רובם הם בבעלות המשפחה.