יקב נבות
מדובר ביקב צעיר אשר נטע בשנת 2003 ע"י מוטי בוהדנה במושב צלפון שבשפלת יהודה.
הכרם היה הגשמת חלום של הכורם היינן הצעיר שבמקביל לנטעיות למד גם קורסים מקצועיים בנושא ועשה ניסויים שונים היקב שלו. הדבר החשוב ביותר בעבודה בכרם, לדברי מוטי היא ההקפדה על הפרטים הקטנים-טיפוח הגפנים, העיתוי המדויק של הבציר, ובבדיקות היין שפשוט חייבים לערוך כדי לייצר יין איכותי.
מדובר כאן ביקב די קטן המייצר רק 3000 בקבוקים לשנה, אך הייצור כאן הוא אהבה, שליחות וכיף גדול, במיוחד בתקופת הבציר. בזמן בציר הענבים מטוי דואג לאסוף סביבו את כל המשפחה וחברים וכולם יחד מתחילים המלאכת הבציר. ומי שחושב שמדובר בעבודות פרך טועה בגדול. נכון, זו לא עבודה קלה, אבל היא מלווה בהמון שמחה ויין.
אז מה מייצרים ביקב? יינות קברנה סבניון ומרלו המיושנים בחביות בין 12 ל-18 חודשים.
עיזה פזיזה
אורחן מצפה הראל
אורחן הראל הוא קצת מכל דבר, אבל אם אתם קבוצה שמתכננת לבקר באזור אורחן הראל יכול להיות יופי של בחירה לעצירה והתרעננות.
למידע נוסף...בית קפה מסעדה Sparro ספארו בטל שחר
בית קפה פיצריה קטן וחמוד בלב הנוף הפסטורלי והשקט של מושב טל שחר. יש משלוחים.
למידע נוסף...פלאפל ירוק בדרך משמר דוד
פלאלפ ירוק ברך נמצא באחד מהמקומות היפים בארץ ומגיש יופי של מנה מול נוף מהסרטים, במיוחד בעונת החורף והאביב.
למידע נוסף...