יקב טרה לה פרומסה
היקב של אירית וסנדרו פלגריני הוקם ב-1998 במושב שחר, אך אחרי זמן מה עבר לקיבוץ גת בו הוא נמצא עד היום
אז אם אתם שואלים איך בחור איטלקי עם יוחסין ושושלת ששורשיה במאה ה-14 מצא את עצמו ביקב בקיבוץ גת, אז התשובה די פשוטה-אהבה. סנדרו נולד בפרמה והיה שף במסעדה מקומית, כאשר חברו, שהיה באותה עת שף במסעדה ירושלמית, הציע לו להתחלף ולהתנסות במטבח עבודה בארץ, סנדרו לא פספס את ההזדמנות והגיע לישראל ב-1991.
במסעדה הוא פגש את אירית, בת למשפחה מיוצאי קוצ'ין, שעבדה במסעדה. לאחר חזרתו לאיטליה הוא הבין שחייו מעתה הם לצידה של אירית וכך ב-1995 החליט הבחור המוכשר הזה לעלות לישראל ולהקים כאן את משפחתו. ומה איטלקים יודעים לעשות הכי טוב חוץ משמן זית ופסטה? נכון מאוד, יין! למשפחת פלגריני אינה שונה כלל וכלל, הם יצרו יין באיטליה החל מ-1425.
סוד עשיית היין עבר מדור לדור, וגם סנדרו למד את סודות ייצור היין וליקרים מסבו. רק ביקב לה טרה פרומסה תמצאו לצד היין גם ליקרים מאגוזים, לימון וארטישוק.
ביקב הנ"ל מייצרים מגוון יינות לפי המסורת האיטלקית, אך הייצור אינו מאסיבי, אלא יותר ביתי - כ-7000 בקבוקים בשנה.
במקום תמצאו גם מסעדה המשלבת עם שילוב סגנונות לא ממש אופייני, אבל מאוד טבעי למשפחת פלגריני – האיטלקית וההודית בליווי יינות היקב. בסופי השבוע תוכלו להנות מתפריט המשתנה בהתאם לעונות השנה, ולפי טעמם של סנדרו ואירית.