המזנון- קיטשן סטיישן בתחנה הראשונה ירושלים
לפני 120 שנה נחנכה מסילת הרכבת הראשונה שהובילה לעיר ירושלים, במתחם התחנה שבעמק רפאים. אליעזר בן יהודה, מחייה השפה העברית נכח בטקס המרגש, ואז העניק לכלי הברזל העצמתי את שמו העברי: רכבת.
במשך העשורים האחרונים הוזנח המקום, אך באביב 2013 זכה לתהילה מחודשת כששופץ והוסדר להיות אחד ממרכזי התרבות הגדולים בלב ירושלים. מתחם התחנה הראשונה כיום מוצב במפגש דרכים עירוני שבין המושבה הגרמנית לתלפיות, במרחק קצר מהסינמטק, תיאטרון ירושלים, בריכת הסולטן, תיאטרון החאן, תיאטרון הקרון, קולנוע סמדר, מלונות היוקרה בלב העיר, העיר העתיקה.
מתחם התחנה הראשונה בירושלים מציע שלל חוויות בילוי ותרבות מגוונות ביניהן: מסעדות, פאבים, שווקים מתחלפים, פסטיבלים, תיאטרון רחוב, פיסול סביבתי, פעילויות ושבילי אופניים, חוגי יוגה ופילאטיס, סיורים רכובים וממונעים בעיר העתיקה, מרכז מבקרים התחנה הראשונה ועוד ועוד.
במרכז ההתרחשות בתחנה הראשונה נמצאת מסעדת "המזנון" הוותיקה, שהייתה קיימת אז לפני 120 שנה ולאורך כל ימיה של התחנה, והיום הן מתחדשות יחד.
המזנון היא מעין קיטשן סטיישן- תחנת מטבח רטרו- מודרנית, שהתפריט שלה שואב את השראתו ממטבחים ברחבי העולם. מסעדת המזנון מציעה צירוף יצירתי של טכניקות בישול, טעמים, צורת הגשה ועיצוב יוצא דופן, והכל בניחוח אירופה הקלאסית והמזרח התיכון.
מפגש מרתק בין ירושלים העתיקה וירושלים המודרנית, תמיד בינלאומית.
התפריט צבעוני ובו מנות מקוריות ומתוחכמות, המגיעות ממרכזי אירופה השונים ועשויות חומרי גלם אותנטיים כגון טחינה שחורה משכם, ריזוטו ארבוריו מאיטליה, ופירורי פנקו מיפן.
המטבח פתוח לעיני קהל הסעודים הממתינים בקוצר רוח להשלמת המלאכה ולהגשת המנה. בתפריט שולטים יותר מכל הטעם החזק, היצירתיות המפתיעה והעיצוב המיוחד שיוצר אווירה רטרו ירושלמית מודרנית מושלמת.
התפריט חלבי כשר, ופותח בשלל ארוחות בוקר המגיעות מפנינות שונות באירופה: החל ממארסיי, דרך ברצלונה, סלוניקי, ציריך, איסטנבול, נאפולי, נוטינגהאם וכמובן ירושלים.
תמצאו כאן מנות בשמות כמו קרפצ'יו דלעת, עג'מי, חלום אוזבקי וסלט פלשתינה. שלל כריכים, סלטים, מנות לוהטות במחבת ומתוקים אותנטיים.
המסעדה מתהדרת בלחם הבריוש וביצה עלומה, פצ'ולאטי ירוקים – דפי פסטה עלעלים, ביצה עלומה ואלפרדו פרמזן במראה מרהיב, סלמון מעושן ברוטב הולנדייז, סלט לבנוני ועוד.
גם האלכוהול מדבר כאן, ובנוסף משקאות חמים וקרים, חלקם משלבים אלכוהול.
אם הבטן שלכם כבר התחילה לקרקר סימן שאתם בדרככם למסע קולינרי מפנק אל מטבחי אירופה.