יער חרובית
הרי יהודה ושפלת יהודה מהווים חבל ארץ מקסים לטיול. אזור בו יש ריבוי מרשים של משקי יין ומחלבות ביתיות. בין חורשות עצי בוסתן, עצי חרוב וטראסות חקלאיות נטייל ביער חרובית. בסיוע ארגון נכי צה"ל והמוסד לביטוח לאומי הכשירה קק"ל שביל טבע ייחודי עבור אוכלוסיית מוגבלי התנועה. ניתן לנוע בו בקלות בכיסאות גלגלים ולהריח את נתיב הדרך בסיוע צמחים ארומטיים.
הינכם מוזמנים ליטול חלק בחוויית טיולי טבע הנערכת ביערות, בפארקים, בכרמים ובגתות במרחב יואב-יהודה במסגרת פסטיבל התנ"ך. כדאי לשים לב לשיחי הגפן שפירותיהם מבשילים עכשיו.
המסלול:
נכנסים עם הרכב אל היער וממשיכים ישר בכביש האספלט דרומה, עד סופו, כאשר מצד שמאל רואים את חניון אבירם ברכה, שניספה בשנת 1994 בנפול קורת הגשר במחלף שפירים. משם פונים ימינה עד לגבעה בדרך המתאימה לרכב שממנה נראים שלושה עצים ושלושה ספסלים מקורים. עולים שמאלה למצפור גבעת הדומדומים (חורבת דומדום) ומחנים את הרכב. זהו אתר שהוכשר לאחרונה ע"י קק"ל ונקרא על שם סגן אלוף דוד קרון ז"ל, מקימה ומייסדה של יחידת מודיעין 10. המקום הוא גם אתר זיכרון לחללי היחידה.
מראש הגבעה ניתן להשקיף אל קיבוץ כפר מנחם הסמוך, קיבוצו של דוד קרון, וכן מערבה לכיוון אשקלון, קריית מלאכי, אשדוד ובימים של ראות טובה - יבנה, ראשון לציון ורמלה. בתצפית מזרחה נראים יישובי עמק האלה, פארק בריטניה, גוש עציון ורכס הרי חברון. אפשר לרדת חזרה לכביש האספלט, ולטייל במרחביו, ובין השאר אפשר לסייר ולבקר ביער בולגריה , מצפור יהונתן ותל צפית.
לתל צפית ניתן להגיע כאשר נוסעים מחניון אבירם דרומה עד אפיקו של נחל האלה, למרגלותיו הצפוניים של תל צפית. חוצים את האפיק דרומה, חונים במדרונו המזרחי של התל, ועולים אליו ברגל. משם נשקף נוף מרהיב של מישור החוף הדרומי, השפלה ורכס הרי חברון. ניתן לבקר בשרידים הארכיאולוגיים שנחשפו בתל, אף כי הממצאים הממשיים מוצגים במוזיאון השפלה שבכפר מנחם. תל זה נקרא תל א-צאפי ("התל הבוהק", "התל הבהיר") על שום הצבע הבהיר של גבעת הקרטון שעליה הוא בנוי.
הארכיאולוגיים הבריטיים, בליס ומקליסטר, חפרו בתל בשנת 1899, מטעמה של הקרן הבריטית לחקירת ארץ ישראל. הם גילו כאן ממצאים מימי הבית הראשון, כגון שתי משקולות ועליהן כתובות עבריות: "נצף" ו"שקל". בתקופה הצלבנית נודעה לתל צפית חשיבות רבה. בשנת 1142 בנו הצלבנים מבצר בשם "בלנש גארד" (המשמר הלבן) בראש הגבעה. מבצר זה הצטרף למבצרים שנבנו בבית גוברין וביבנה כדי ליצור מערך מבוצר אל מול אשקלון, שנותרה בשליטת המצרים הפטימים עד לשנת 1153. המצביא האיובי צלאח א-דין כבש את המבצר מידי הצלבנים בשנת 1187 והרסו.
הכפר הערבי ישב על שרידי המבצר הצלבני בלאנש גארד ("המשמר הלבן"), שהוקם במסגרת המבצרים הצלבניים שנועדו להתגונן מפני העיר אשקלון הפאטימית. מיקום האתר חשוב בשל קרבתו לתוואי דרכי המסחר שחלפו לידו. במקום נתגלו שרידים גם מימי בית ראשון, והמקום זוהה כגת הפלישתית.
ניתן לקנח את הסיור במנוחה ונופש באחד מהחניונים הנאים של יער חרובית.
דרוגי-גולשים
מקום מעולה לפיקניק עם ילדים