גבינות המאירי בצפת
השפים הגדולים מתפעלים ממנה, ובמסעדות הגורמה תמצאו את שמה בין דפי התפריט. גבינת המאירי היא משאת נפשם של חובבי גורמה רבים, שלא יהססו לומר שזו הגבינה הטובה ביותר בארץ.
מכירים את הגבינה הצפתית? כאן במחלבת מאירי היא קיבלה את שמה. איך הכל התחיל? לפני 170 שנה עלה מאיר ארזוני (לימים- המאירי) עם משפחתו מפרס והתיישב בעיר צפת. המשפחה רכשה בית גדול ומרווח, שבהמשך גילו כי ביסודותיו נובע מעיין מים חיים.
את מלאכת הגבינות למד מאיר מרועי צאן מקומיים, וכך פתח את המחלבה הראשונה בארץ ישראל. מחלבת המאירי מייצרת גבינת בוטיק רכה וייחודית מאז שנת 1840. המחלבה מייצרת רק שני סוגי גבינות, מחלב צאן בלבד: גבינת פטה, ואת הגבינה הצפתית, המקורית.
גבינות המאירי מיוצרות בכמות קטנה וקבועה, בכדי לשמור על האיכות והייחוד שאין שני להם. מרכז המבקרים גבינות המאירי במרכז המבקרים תוכלו להתרשם מבית המחלבה המיוחד, הבנוי בארבעה מפלסים עשויי אבן צפתית צפופה שנלקחה מהריסות רעש האדמה הגדול שפקד את צפת העתיקה. בסיור תשמעו סיפורים על החיים בצפת במאות הקודמות, על משפחת המאירי לדורותיה, ועל הסודות המרתקים של מלאכת הכנת הגבינה המדהימה הזו.
בהמשך תצטרפו למיצג אור קולי מרהיב המגולל את סיפורו של יום עבודה במחלבת המאירי. לבסוף תקבלו טעימות מגבינות המחלבה, ואם נפשכם חפצה תוכלו לרכוש מחנות המפעל גבינות ומוצרים ייחודיים נוספים. הסיור אורך כ45 דקות ומחירו 20 ₪ למבוגר ו15 ₪ לילד מגיל 3 ומעלה. לתיאום קבוצות מעל 10 משתתפים: בטלפון 052-3721609 או במייל. את גבינות המאירי ניתן להשיג בחנות המפעל שבעיר העתיקה צפת, וכן במעדניות מובחרות ברחבי הארץ.