מסעדת 1868- ירושלים
אם אתם תוהים למה נבחר דווקא המספר 1868 לשמה של מסעדת גורמה ירושלמית, אז זו השנה בה נבנה מבנה האבן המיוחד עם חללים שונים המעוטרים בתקרות גבוהות מקושתות, בו שוכנת המסעדה ברחוב המלך דוד.
השף האחראי על התפרט הכשר של המקום הינו שף צעיר ומוכשר העונה לשם יענקלה תורג'מן. תחת ידיו יוצאות מנות יצירתיות ועונתיות איכותיות, אותן הוא מבושל בטכניקות בישול מודרניות. כל חומרי הגלם מגיעים מהשווקים המקומיים, והתפריט כאן הוא חודשי ומתחדש, וזה הופך את הביקור במקום להפתעה קולינרית חדשה בכל פעם.
גם יין טוב יודעים להעריך כאן - במקום נמצא בר גדול עם מיטב היינות של הרי יהודה והגליל.
המקום מתאים מאוד לעריכת אירועים, הן הודות לאווירה המיוחדת שמשרה על האורחים מבנה האבן, והן הודות לעיצוב המוקפד של המקום - מפיות בד צחורות, סחלבים ופרחים.