הארכיאולוגיה של הלחם

כשהארכיאולוגיה פגשה בתולדות האוכל, בתוך שק של קמח מלא

סדנת אפייה ארכיאולוגית בהנחיית:
הארכיאולוג אחיה כהן תבור – מהאוני' העברית, חקר את עמק בית שאן ומקומות נוספים ברחבי הארץ, ממקימי "הקהילה החופרת", מדריך, מרצה, כותב וחוקר.
ההיסטוריון ד"ר אורי מאיר ציזיק – מומחה לתזונה מקומית והיסטוריון אוכל. מחבר הספרים "צמחי בר למאכל", "דברים שאוכלים מכאן".

יום רביעי 25.6
בשעה: 17:30
במסעדת "מקומי", קיבוץ נווה איתן, עמק המעיינות.
עלות: 150 ש"ח למשתתף.

בסדנת אפייה מעשית להכנת לחם שאור מקמח אורגני מלא,
בשילוב ידע מסורתי מקומי,
נכיר יחד את אפיית הלחם המסורתית בארץ ישראל – משדה החיטה אל הפה.
נטחן באבני רחיים קדומות
ננפה את הקמח שהפקנו, בשיטה המסורתית
נאפה לחם בתנור אבן
ובסוף כמובן נטעם מהפלא
במהלך הסדנא נפגוש בכלי הטחינה והכתישה בהם הכינו אבותינו את לחמם בכל בית,
נשמע על אופן השימוש בכלים והתפתחותם הטכנולוגית לאורך ההיסטוריה, ודרכם נכיר וניפגש עם תושבי הארץ הקדומים.

רביעי, 25 יוני, 2014 - 14:30 עד 16:30
דרוגים ומקומות קרובים
גני חוגה
4.333335
ממוצע: 4.3 (3 דרוגים)

חוגה הוא הפארק התאום של הסחנה, בשני הבדלים עקרוניים - הוא מופעל על ידי זכיין פרטי, ומותר להקים בו אוהלים ללינת לילה.

למידע נוסף...
חיזיון לילות שאן
5
ממוצע: 5 (דרוג 1)

"לילות שאן" הינו מופע יחיד מסוגו בעולם, הכולל אמצעים וירטואליים המעניקים למבקרים תחושה כאילו הם נמצאים בבית שאן העתיקה.

למידע נוסף...
מבט מתל שאן על חורבות העיר
0
עדיין אין דרוגים

למה רק הביתשאנים מכירים את השם הר שאול..?

למידע נוסף...
המפלים הלבנים
0
עדיין אין דרוגים

המפלים הלבנים - שכיית חמדה מדהימה, פארק מים של הטבע.
ניתן ואף מומלץ לתפוס מפל קטן זורם ולשבת תחתיו כך שהמים זורמים סביבכם מכל הכיוונים.

למידע נוסף...