שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל 2015
במטבח הצרפתי המשובח החמאה והיין נשפכים כמים, התיבולים מדויקים, הרטבים והצירים מתוחכמים להפליא וחומרי הגלם טריים טריים. לא סתם קיבלה צרפת מעמד של מעצמה קולינארית.
מה קורה כשהמטבח האירופאי המוערך פוגש במטבח הישראלי על כל גווניו?
So French So Food
פסטיבל הקולינריה הצרפתית ה-3 בישראל
20-15 בפברואר 2015
שגרירות צרפת בישראל מקיימת זו השנה השלישית את פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, ומארחת משלחת של 21 שפים מהמיטב של צרפת, עטורי כוכבי מישלן, שיגיעו למפגשי גורמה מרתקים ב-20 מסעדות ברחבי הארץ.
הקהל הישראלי מוזמן לחוות קולינריה צרפתית אותנטית ב7 ערים נבחרות:
ירושלים, תל אביב, חיפה, באר שבע, עכו, בנימינה, טבריה.
השנה הפסטיבל יתקיים בסימן מחוז רון-אלף ויארח את השפים המובילים בו ואף מנהלי בתי ספר יוקרתיים לבישול.
ג'רר פאסדה, שף מסעדת "לה פטיט ניס" במרסי, העטור בשלושה כוכבי מישלן, יתארח אצל השף יורם ניצן- "מול ים" נמל ת"א.
סימון זנוני, שף מסעדת "Trainon Palace" בוורסאי, העטור בשני כוכבי מישלן, יתארח במלון "המלך דוד" בירושלים ויבשל סעודת גורמה כשרה יחד עם שף דוד ביטון ממסעדת הבית של המלון, "La Regence".
במהלך הפסטיבל יתקיימו עוד מגוון מפגשי פסגה מרתקים בין שפים,
אירוע השקה ל- Wine Business Club במסעדת קלואליס ברמת גן (16 בפברואר)
יום עיון בנושא הגסטרונומיה הצרפתית וארגון אונסק"ו במרכז הרפואי רבין, קמפוס בינלינסון (17 בפברואר)
תחרות סטארט אפ Foodtech בתל אביב (18 בפברואר)
יריד צרפתי שימכור נקניקים, גבינות, מאפים ולחמים ויקיים טעימות גורמה, בשוק הנמל בתל אביב (18-19 בפברואר)
כיתת אמן של שלושה שפים צרפתים במלון שרתון תל אביב (19 בפברואר)
אירוע טעימות ביקב בשילוב תצוגה פתוחה של אמן האופים ז'וליאן פייטראואלה, ביקב תשבי בבנימינה (20 בפברואר)
כיתת אמן בכניסה חופשית עם שף פבריס מויה, במלון לאונדרו פלאזה בטבריה ( 20 בפברואר)