מסעדת אושן בהרצליה
האמת לאושן רצינו להגיע כבר מזמן, אך לא הזדמן לנו עד השבוע. לא פלא, המקום מפרסם המון ומשתתף בכל שבוע גורמה שמתקיים בארץ. הציפיות היו בהתאם לפירסום וזו הייתה הטעות העיקרית שלנו, לפני ביקור במסעדה חדשה מומלץ מאוד להנמיך ציפיות, בצורה זו תצאו שבעים ומופתעים לטובה.
למקום הגענו ביום חול בשעה 19:00 היחסית מוקדמת לקהל הבליינים, ולכן מצאנו את המקום כמעט ריק. כשנכנסנו למסעדה הכה בנו ריח מסעדת דגים, ולא מדובר פה בריח רוטב זעפרן שקיבל את פרסומו מהסרט "No Reservations", אלא ריח של מסעדת פועלים. אחרי שעשיתי מאמץ ושכנעתי את עצמי להתעלם מ"קבלת הפנים הריחנית" לא לעשות "אחורה פנה" התישבנו לעיין בתפריט.
האמת שהתפריט של המקום די מגוון וכולל לא רק דגים ופירות ים אלא גם בשרים. כולנו מכירים את המסעדות שקשה לבחור בהן את המנה הרצויה כי התפריט לא מגרה או מעניין, אז אושן זו בהחלט לא אחת מהמקומות הנ"ל. התפריט כולל מנות מעניינות מאוד, הן במנות הראשונות והן במנות העיקריות. המחירים הם בינוניים ומעלה - מנה ראשונה תעלה לכם כ-50 ש"ח, אילו מחירי המנות העיקריות מתחילים ב-88 ש"ח. חייבים לציין לטובה את תפריט החורף המציע מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתיה חמה לכל סועד ב-89 ש"ח (את השתיה ניתן פשר להמיר בקינוח זוגי). למרות שגודל המנות כמובן השתנה בהתאם למחיר, אך המנות היו מספיקות בהחלט.
בזמן שהמתנו למנות היה לנו הזמן לשים לב לעיצוב המקום, או יותר נכון לחוסר העיצוב. העיצוב כולל אקווריום ריק ולא נקי במיוחד, שכנראה היה מקום מגורם של הלובסטרים לפני כמה שנים טובות, תמונות על הקירות ושולחנות עץ. אולי אני בררנית מדי, אבל לי אישית מפריעים במיוחד סימני נזילה על התקרה, אני לא רוצה לראות דברים כאלה במקום בו אני מגיעה לבלות.
עוד מקום בו חסר עיצוב לגמרי הוא השירותים, שזקוקים לניקיון ורענון צבע. אבל הבעיה העיקרית בבית השימוש הוא הכיור הבודד. עם תפוסה חלקית ביותר במקום הייתי צריכה להמתין על מנת לשטוף ידיים. ומה אתם חושבים שקרה ביום שישי בערב?
ומה לגבי השירות? מנומס ומשתדל, אך טעון מעט שיפור. זה מעולה שמחליפים לך סכום ומפיות בין מנה למנה, ושהמנות מגיעות לשולחן מהר, אך להמתין לתיקון חשבון במשך 30 דק', זה לא מאפיין של מסעדה המתנהלת באופן מקצועי.
דרוגי-גולשים
אורי בורי משאיר את אושן הרחק מאחור