יקב ברבדו כרמי יוסף
אולי זה ישמע מצחיק אבל זה אחד היקבים הבודדים אם לא היחיד המנוהל ע"י 2 פרופסורים - פרופסור בן עמי ברבדו ותלמידו לשעבר פרופסור עודד שוסיוב מהאוניברסיטה העברית בירושלים. ולא מדובר בסתם פרופסורים אלא מומחים בתחום היין והגפן, שהחליטו בשנת 1999 לממש את הידע הרב שצברו בגידול ענבים וייצור יין, ולהקים יקב משותף בכרמי יוסף. האמת שמשפחת שוסיוב הינה בעלת מסורת גידול כרם וייצור יין של 130 שנה, ולכן הקמת היקב היתה ההמשכיות הטבעית למסורת המשפחתית. אז איך מבטיחים כאן את איכות היין? - טיפול מסור ומתמיד בכרם כולל דילול אשכולות ושריגים להשגת רמת יבול אופטימלית תוך מעקב אחר התפתחות הסוכר, החומצה, חומרי הצבע, והמינרלים. - הבציר כאן מתבצע ידנית עם עלות השחר. היין מיוצר על פי - תהליך ייצור היין מתחיל מיד לאחר הבציר - תהליך התסיסה מתבצע בטמפרטורות שונות למיצוי פוטנציאל איכות הענב בכל אחד משלבי התסיסה. - היין מיוצר ללא סינון בתהליכי הצללה ממושכים להבטחת ארומה וטעם עשירים - הידע הרב והניסיון בטכנולוגיה מתקדמת, שנצברו ע"י בעלי היקב מיושמים בייצור היין - יישון של 12 חודשים בחביות אלון להבטחת הארומה הגורמים הנ"ל המבטיחים קבלת יין בעל איכויות גבוהות עם דגש על ארומה מיוחדת