מסעדת פטרה – אשדוד
"אם אתם רוצים אוכל גרוזיני אמיתי, לכו לפטרה", זו ההמלצה שקיבלנו מחברה גרוזינית, אחרי שהתלוננו שאין אוכל גרוזיני טוב בארץ.
הנה שיעור קטן על עם קטן ואוכל טוב: גרוזיה היא מדינה קטנה, ודי עניה, שלעבר אחת ממדינות ברית המועצות. אך למרות הסטיגמות הרבות שיש על גרוזינים בארץ, מדובר על עם מאוד נדיב ונחמד שמארח ביד רחבה, ויש לו מטבח נהדר, החל ממאפים נהדרים וכלה במנות בשר חמות וקרות מצויינות. בשנים האחרונות המטבח הזה הופך ליותר ויותר פופולרי, ונפתחו כמה מסעדות גרוזיניות פופלריות, כגון מסעדת ננוצ'קה וחצ'אפורי בת"א. אך מסעדת פטרה באשדוד בהחלט עומדת יפה בתחרות זו, כל עוד מדובר רק על איכות האוכל.
איכות האוכל וגודל המנות, אלה הם 2 היתרונות הבולטים של המקום, אך יש גם כמה חסרונות שנפרט בעוד רגע ואתם תחליטו מה חשוב לכם יותר.
מסעדת פטרה קיימת באשדוד לפחות כ-15 שנה. המיקום שלה, בחוף הקשתות בעיר, היה פעם מיקום אטרקטיבי, אך לאחר שהוקמו כמה מוקדי בילוי נוספים בעיר, כגון הסטאר סנטר, חוף הקשתות הפך לשומם ומוזנח, ואפילו הטיילת היפה שנבנתה כאן, לא ממש מצילה את המקום. אך אני חייבת לציין כי דווקא בפטרה יש תמיד הכי הרבה סועדים.
התפריט כאן פשוט ענק, וקצת קשה להאמין שכל המנות הינן טובות באותה מידה. כיום רב המסעדות הארץ ממוקדות יותר, ומתמחות באוכל מסויים (אסייתי, איטלקי, גרוזיני...), אך כאן תמצאו תפריט איטלקי, לצד תפריט גרוזיני ואפילו מנות יפניות (למרות שלא הייתי מסתכנת להזמין סושי כאן). אם אתם זוכרים את קפה לונדון בטיילת ת"א, ומרגישים התקף נוסטלגיה מתקרב, אתם מוזמנים לפטרה.
האמת שלא ניסינו את המטבח האיטלקי או את מנות הבשר, כי הגענו במיוחד בשביל לטעום המאוכל הגרוזיני, אז הבחירה הייתה מאוד ברורה – חצ'אפורי עם ביצה, ופאי אגוזים לילדים. קחו בחשבון שהמתנה לאוכל הולכת להיות מעט ארוכה, ואת זה אנחנו אומרים מניסיון. אחרי כרגע שעה המתנה, קראנו למארחת ושאלנו בנימוס אם החצאפורי שלנו יצא בקרוב, וכאן אני מגיע לבעיה העיקרית של המקום – השירות. התשובה שקיבלנו, השאירו אותנו עם פה פעור והבטחה לא לחזור למקום, גם אם האוכל יהיה מצויין. התשובה היתה, פחות או יותר באלה המילים "מה אתם רוצים, שזה יצא, ב-10 דקות? אתם לא רואים שהמסעדה עמוסה. אנחנו מכינים את המאפה במקום, זה יקח לפחות 20 דקות ".
אם בכל זאת החלטתם לנסות את פטרה, אני לא ממליצה לשבת בתוך המסעדה, אלא עדיף להתמקם באחד השולחנות עם הנוף לים, כי גם עיצוב המסעדה לא ממש השתנה ב-15 השנים האחרונות, ומדובר בחלל די אפלולי בגווני האדום והשחור.
דרוגי-גולשים
עד כאן
אוכל טוב, אך השירות הגרוע לא ממש מעודד לחזור
עמודים