שדרות בן גוריון בתל אביב
שדרות בן גוריון בתל אביב היא אחותה השקטה והיפיפיה של שדרות רוטשילד.
אם את שדרות רוטשילד מבקרים בכל יום עשרות אלפים מן המבקרים בתל אביב שחלקם אף מגיעים אליה במיוחד הרי שיחודה של שדרות גן גוריון שהיא שייכת במרבית ימי השבוע לתל אביבים כמעט באופן בלעדי.
למרות שהשדירה איננה ארוכה כאחותה הגדולה רוטשליד. ולמרות שהיא לא אשמה באחת הטעויות הארכיטקטוניות הגדולות והקשות שבוצעו אי פעם בתל אביב ושמה "כיכר אתרים" החוסמת את הבריזה המגיעה אליה מן הים. הרי שכוחה של השדירה הוא באינטימיות שהיא מציע ובמיקום המרכזי שלה.
גם השידרה הותיקה הזו זכתה למתיחת פנים במסגרת פרוייקט שיקום השדרות של תל אביב אבל בניגוד לשדרות הגדולות שדרות בן גוריון עטופה בנוי וצמחייה שונים מהן והיא זרועה בעצי אשלים מדברים שיש יאמרו שהם מתאימים יותר לנוף הישראלי המדברי ויש להם מעריצים משלהם גם אם הם אינם מצלים כפיקוס.
השונות בצמחייה יוצרת את ההבדל הגדול. השדירה מוארת מאד כמעט בכל שעות היממה וגם אם אינה מוצלת מספיק הרי שניתן למצוא בה פינות חמד והיא מטופחת מאד ולא נעדרים ממנה שנים או שלושה קיוסקים אופיניים.
תושבי האיזור מתים עליה, ומפגינים רבים המואסים בהפגנות בכיכר רבין נמלטים אליה עוד במהלכה של ההפגנה עצמה ומגלים בה אי של שקט. היא ערה גם כן כל הלילה בשל מיקומה האסטרגטי הסמוך לרחוב דיזנגוף. וכן, למרות כיכר אתרים המזעזעת היא המוצא המהיר ביותר לחוף גורדון הסמוך עבור כל דייר הסביבה.
שדרות בן גוריון היא כתובת איכותיות במיוחד ובשנים האחרונות עברו שם בנינים רבים שיפוץ מאסיבי. עוברים בה כמה קווי אוטובוס אבל יחסית ואולי באופן מפתיע השדרות אינן סואנות מדי ומאפשרות הפוגה לכל הולכי הרגל המתיירים את דיזנגוף ומבקשים לפוש קצת.
בעלי כלבים מתקבלים כאן בברכה והשידרה הומה בהם בכל שעות היממה. יש גם פינות משחק יעודיות לילדים והאקלקטיות של הקהל ניכרת באופיו של המקום שמקבל אליו בלייני שכונה, ילדים וסתם עוברי אורח שעצרו לרגע.
התמונות במאמר זה באדיבות אתר ויקיפדיה
והנה מה שיש לאתר ויקיפידה הישראלי לומר לכם על שדרות בן גוריון
שדרות בן גוריון הן שדרות בעיר תל אביב הקרויות על שמו של דוד בן-גוריון, ממקימי מדינת ישראל וראש ממשלתה הראשון. השדרות נקראו עד 1974 "שדרות קק"ל", על שם הקרן הקיימת לישראל, שהייתה בעלת הקרקעות עליהם הוקמה השדרה. זמן קצר לאחר פטירתו של בן גוריון נקראו השדרות על שמו.
השדרות מתחילות מגן העיר וכיכר רבין, ונגמרות, תוך עיקול, בכיכר נמיר (כיכר אתרים), כיכר הרוסה ומוזנחת שמתוכננת לעבור שיפוץ כבר שנים רבות. בתכנון המקורי של הכיכר על ידי האדריכל יעקב רכטר תוכננה כיכר אתרים להיות נקודת הסיום של השדרה והמתחם המקשר אותה אל הים, אך בשל אילוצים שנבעו מסלילת מנהרת כלי הרכב מתחת לכיכר הוגבהה הכיכר והנוף לים, שאמור היה להיראות ממערב לשדרה, נחסם. השדרה מגיעה עד לכיכר ועולה אליה, אך הים אינו מורגש בה מסיבה זו. בכיכר מרכז מסחרי בצורת ספינה, שכיום עומד מוזנח וריק, מלבד כמה חנויות תיירים, ומשמש כמקום משכן לשיכורים.
שדרות בן גוריון הן אחת משדרות הרוחב החשובות שתוכננו בתוכנית גדס, ותוכננה כציר ירוק המקשר בין רחובות האורך המסחריים של הצפון הישן של תל אביב. לאורך השדרה ובסביבתה קיים ריכוז גבוה מאוד של בנייני מגורים בסגנון הבינלאומי שמוכרזים כמבנים לשימור במסגרת העיר הלבנה של תל אביב. בצידה הצפוני של השדרה הוקמו שכונות של מעונות עובדים וגם חוות לימוד חקלאית לנשים, בית חנה.
בתקופת מלחמת העצמאות נבנו לבניינים רבים בשדרה קירות אבן חזקים החוצצים בינם לבין השדרה, כהגנה כנגד רסיסי הפצצות שנפלו בהפצצות המצריות באזור. הקירות הושארו כזיכרון לאותם ימים.
בשדרות בן גוריון נמצא בניין ששימש בעבר כביתם של פולה ודוד בן גוריון "בית בן גוריון". בן גוריון התגורר בבנין משנות השלושים ועד למותו (בנוסף לצריף בשדה בוקר). כיום הבית משמש כמוזיאון, אשר פתוח לקהל הרחב, ובו ניתן ללמוד על אורח חייו של בן גוריון.
לאחר היבחרו של רון חולדאי לראשות עיריית תל אביב בשנת 1998, החלו בשיפוץ שדרות העיר וביניהן גם את שדרות בן גוריון. השדרות התמלאו בעצים, פרחים וספסלים, סומנו שבילי אופניים, הוסרו המשתנות הציבוריות המוזנחות שהיו בשדרה, נבנו מתקני משחקים, ומעברי הרחובות נהיו נוחים יותר. בעקבות השיפוץ, התמלאו השדרות באוכלוסיית האזור והפכו לאחד ממוקדיה המובילים של תל אביב. עקב כך נגרמה עלייה במחירי הנדל"ן באזור ובביקוש לבתי מגורים ולמשרדים לאורך השדרה.
בשדרות פועלים בתי קפה רבים, שבנויים על השדרה. בעבר שימשו מבנים אלה כקיוסקים, וכיום הפכו אותם לבתי קפה חדשים שמשמשים מוקד בילוי לתושבים רבים.
ביתם של פולה ודוד בן גוריון נותר בדיוק כפי שהיה בחייהם, עם הריהוט המקורי ופריטים ששימשו אותם בעת מגוריהם בו. כמו כן מוצבת בבית ספרייתו העשירה של בן גוריון המכילה כ-20,000 כרכים בתחומים שונים ופתוחה לעיון קהל המבקרים במקום.
למידע נוסף...ממש ממול רצועת חוף הרחצה הנפרד לנשים ולגברים בתל אביב, כשרק חוף הכלבים מפריד מבין השניים. ממוקמת לה רצועת חוף צרה הידועה כחוף הגייז התל אביבי.
למידע נוסף...הרקדת שבת בחוף גורדון תל אביב עם המרקידה שרה אביב מתקיימת כל שבת החל מהשעה 11 בבוקר ועד 15.
למידע נוסף...
דרוגי-גולשים
שדרה נחמדה
בתכלס אין כלב, אין סיבה.
עמודים