פסטיבל ימי ענף הזית בגליל
עם בוא הסתיו מבשילים פירות עץ הזית. עונת המסיק מתחילה כבר בספטמבר, ונמשכת עד דצמבר, ממש כאילו שמן הזית הטרי ממתין עד להדלקת נרות החנוכה.
בשיא עונת המסיק מתקיים בגליל מידי שנה פסטיבל מיוחד במינו, לכל המשפחה –
פסטיבל ימי ענף הזית ה-20
28.10.14 – 18.11.14
בכ-60 יישובים ברחבי הגולן, הגליל והעמקים יציינו 20 שנה לפסטיבל במגוון חגיגות, אטרקציות, בתי בד, מסעדות, מרכזי מבקרים, מטעי זיתים ועוד.
הפסטיבל מציג את יופייה המגוון של תעשיית הזית- תרבות עשירה, קולינריה גבוהה, תיירות, ושלל ניחוחות, צבעים וטעמים.
הפסטיבל, המחבר בין עדות ודתות סביב עץ הזית ההיסטורי שידוע באריכות ימים, ומחבר לבסוף את כולנו אל השורשים ואל התרבויות שהתפתחו סביבו.
בפתח הפסטיבל יתקיים כנס "תיירות שמן הזית" בכפר חורפיש
במהלך סופי השבוע של הפסטיבל יתקיימו מגוון אטרקציות חקלאיות וקולינריות לכל המשפחה, אירועים במסעדות, כתבי חידה, כנסים, תערוכות ועוד.
הפסטיבל ינעל באירוע חגיגי בהיכל התרבות בעפולה ובו תוצג תערוכת איורי עץ זית אישיים של נשות ויצ"ו בגליל.
מסעדת מורל באבירים
מסעדת מורל באבירים היא פרי עיצובו ותכנונו של השף והבעלים לירז קריספין (לשעבר שף מסעדת קלודין) והיא מציעה מטבח של בשר ופירות ים בשילוב ניחוחות וטעמים גליליים ישראלים.
למידע נוסף...הגבינות של עדנה, משק חפר באבירים
הגבינות של עדנה איננה מסעדה סטנדרטית, למען האמת זו אינה מסעדה כלל וכלל אלה יותר נקודת הצטיידות בגבינות גליליות משובחות המתאימות הן לארוחה במקום או בכל מקום אחר שתבחרו.
למידע נוסף...